UUTISET

Stadion Snowcross Oulu 21.-22.2.2020, Extreme Stadium Race

By 26 helmikuun, 2020 No Comments

Crane Hill Racing koki viikonloppuna Oulussa huikeaa menestystä ja ylpeydenaihetta. Tiimi saapui Ouluun torstai-iltana yhteismajoitukseen, jossa päästiin jakamaan vielä viime hetken kisaodotuksia. Perjantai aamuna herättiin intoa täynnä ja aamupalan jälkeen siirryttiin Oulun Raksilan Pesäpallostadionille valmistautumaan ensimmäiseen kisapäivään. Rekalla teltat pystyyn, junioreiden ilmoittautuminen ja katsastus alta pois ja kohti kisaeriä. Päivä eteni vauhdilla ja illalla päästiin nauttimaan Bothnia Cup Race 1: Stadioncross SM- kisaa, ja sitä myöten ensimmäisen päivän tuomasta juhlantunnelmasta Pietin ajaessa SM-pronssia. Lauantai aamu koitti kuitenkin nopeasti, josta jälleen kisa-alueelle valmistautumaan, aloittaen päivän naisten luokan harjoituksilla ja edeten Sport- luokan, Naisten ja Pro Liten kisaeriin. Päivällä heräteltiin jälleen PRO- kuljettajat, jotka taistelivat Bothnia Cup Race 2: Loukko.com DOMINATOR- kisan läpi, ja illalla vielä viimeisen ja vauhdikkaimman rupeaman, Bothnia Cup Race 3: SUPER SNOWCROSS kisaerät ja finaalin!

 

Junioreiden taistelua

Kuvaaja: Jari Lauri/ omikron.kuvat.fi

Oskari Laamanen #868 (Junior 14-16) tykitti perjantaina vauhdikkaasti hopealle! Ensimmäisessä erässä Oskari lähdöstä toiseksi, taistellen kolmen parhaan sijoituksista koko erän ajan. Toisessa erässä lähtömutkassa ensimmäisenä, mutta ajautui ulkolinjalle toisen kilpakuljettajan sulkiessa ajolinjan, ja Oskari jäi ryhmän keskivaiheille, nousten kuitenkin väkevällä taistelulla toiselle sijalle. Oskarin vauhti on vertaansa vailla, joten ei muuta kuin SM- kisojen viimeistä koitosta kohti!

 

Kuvaaja: Jari Lauri / omikron.kuvat.fi

Luka Tukiainen #48 ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa. 1.erästä oman ryhmän sija neljä, jonka jälkeen finaalista sijalle 12. Luka saavutti kauden tavoitteensa, joka oli finaaliin pääseminen. Lukan kierrosajat paranivat koko ajan kierros kierrokselta ja ajaminen maistui hyvälle. Nyt hakemaan vauhtia seuraavaan kauteen vielä viimeisestä Suomen Cup- osakilpailusta!

Juuso Vuori #17 koki epäonnea, kun jäi erässä eteen kaatuneen kuljettajan taakse jumiin, jääden näin sijalle yhdeksän. Juuso ei ajanut enää Last Chance erää harmillisesti alkaneen päänsäryn vuoksi. Juuson vauhti on hurjaa näinkin vähäisellä kokemuksella moottorikelkkailusta, nyt kun saadaan vielä pientä onnenkantamoista mukaan Juuson kisaamiseen, niin vauhti tulee riittämään pitkälle! Suomen Cupin viimeinen kisa on näytönpaikka!

Kuvaaja: Jari Lauri / omikron.kuvat.fi

Otto Tukiainen #70 (J-200) ajoi perjantaina hienosti eristä sijat 6 ja 2. Ensimmäisessä erässä Otto jäi lähdössä taka-alalle, mutta pääsi hienosti nousemaan sijalle kuusi. Toisessa erässä ensimmäisen mutkan jälkeen Otto neljäntenä, mutta nousi erän aikana hirmuisella asenteella toiselle sijalle! Finaalista sijalle 11 jäätyään lähdön mutkassa kilpakumppaneiden kanssa jumiin toisiinsa. Taidokasta ajoa Otolta Oulussa, tästä kohti Suomen Cupin päätöskilpailua!

Kuvaaja: Jari Lauri / omikron.kuvat.fi

 

Jonna Simontaival #733 haki tuntumaa ajamiseen loukkaantumisen jälkeen

Jonna Simontaival #733 kaatui ensimmäisessä naisten erässä taistellessaan sijasta kilpakumppanin kanssa, ja ajautui tämän jälkeen vielä ulos radalta jäätikölle, josta hänet autettiin takaisin radalle. Toisessa erässä sijoitus viidenneksi, ollen suomalaisista naisista kolmanneksi nopein. Päivän sijoitukseksi jäi yhdeksäs sija. Niskan retkahdusvamman paraneminen on lähtenyt hyvin etenemään, vaikka toisessa erässä takapatikko alkoikin jo sattua niskaan, jonka myötä vauhdin kanssa ei siellä enää taisteltu. Jonna on tyytyväinen Oulun kisaan kaatumisesta huolimatta ja keskittyy edelleen saamaan niskat kuntoon ennen kauden viimeistä snowcross- kilpailua.

Kuvaaja: Jari Lauri/ omikron.kuvat.fi

 

Kuvaaja: Jari Lauri/ omikron.kuvat.fi

Pro Lite- luokassa Jesse Hottinen #145 hurjassa iskussa

Jesse Hottinen #145 aloitti lauantain kisapäivän herättävällä hyökkäyksellä, ajaen harjoituksissa luokkansa parhaan kierrosajan. Ensimmäisestä erästä Jesse karkasi samantien lähdöstä ykköseksi ja maalissa sijoitus 1. Toisessa erässä heikko lähtö, jossa Jesse jäi taka-alalle, mutta tästä nousuun ja maalissa sijalla 3. Finaalissa jälleen heikohko lähtö, jääden porukan keskivaiheille ja ollen hetken kiinni toisen kuljettajan kanssa kelkoistaan, mutta päästen tästä irti nopeasti, ja ajaen vahvalla nousulla sijalle kolme! Jessellä Oulusta kotiin tuomisina Pro Lite- luokan pronssia! Kun mies ja kelkka on kunnossa, on Jesse varmaakin varmempi kuljettaja, ja tästä lähdetäänkin tavoittelemaan vielä podium-paikkaa SM- taistelun viimeiseen osakilpailuun!

 

Pieti Puhakka #168 tykitti PRO- luokassa unelmaeriä kahden päivän ajan.

Perjantaina Pietin kisapäivä alkoi PRO- luokan kovimmalla kierrosajalla harjoituksissa. Tämän jälkeen komeasti ensimmäisessä erässä suoraan lähdöstä ykköseksi, pitäen paikan selkeällä kaulalla koko erän ajan. Kakkoserästä Pieti toiseksi, huolimatta lähdössä ulkolinjalle ajautumisesta, jossa kilpakumppani pyrki sulkemaan Pietin ajolinjan, tästä Pieti hirmuisella asenteella nousuun. Kolmannesta erästä Pieti sai jälleen huonohkon lähdön, jääden porukan keskivaiheille, mutta nousten voimalla ja kolmantena maaliin. Finaalissa Pieti ei saanut parasta mahdollista ajolinjaa ensimmäiseen mutkaan, jääden sumppuun, mutta pääsi kuitenkin nousemaan nopeasti kolmanneksi ja maalissa kolmantena. Lauantaina mittelöt jatkuivat. Bothnia Cupin pisteistä ajettiin kahtena päivänä. Pieti eteni Dominator- kisassa toiseen erään saakka, mutta ajautui johtopaikalta ulos radalta. Lauantain varsinaiset eräsijoitukset olivat 2, 1 ja 3. Finaalista toiseksi. Pietin koko viikonlopun hurjasta vauhdista irtosi stadion snowcrossin suomenmestaruus pronssia sekä BOTHNIA CUP HOPEAA!

Toimitus

About Toimitus

Leave a Reply