UUTISET

SEASON 2021 AFTERMATH

By 26 toukokuun, 2021 No Comments

📢 JOOOONAAAAS LAAAKKONEN  📢

SEASON 2021 AFTERMATH
PART 1/8 #35

Kesä tuli, lumi suli! Vaan nythän se vasta on aika fiilistellä mennyttä kautta, ja todeta, että menestystä tuli ja vastoinkäymisistä kasvettiin. Ensi kaudelle on luvassa paljon uutta ja ihmeellistä, mutta palataan vielä kauteen 2021, aloittaen Jonaksen menestyksestä kauden viimeisissä kilpailuissa.

PRO- luokassa Joonas Laakkonen #35 näytti jälleen, että mies on nousemassa takaisin Suomen snowcrossin kärkinimiin loukkaantumisensa jälkeen.

Oulun Stadion snowcrossit ajettiin
26.- 27.3.2021 Oulun Raksilan Jääpallostadionilla. Perjantaina Jonas repäisi alkueristä sijoitukset 4, 3. & 1, joka soi Jonakselle sauman valita lähtöpaikan finaaliin kolmantena. Jonas jäi finaalin lähtökurvissa sumppuun, usean kuljettajan ajauduttua ulkolaitaan samaan nippuun, ja näin Jonas finaalista sijalle 9.

Lauantaina Jonaksen kisat alkoivat Dominator- kilpailulla, eli mies miestä vastaan hiitteinä, josta voittaja eteni ja häviäjä putosi pelistä. Jonaksen harmiksi kelkkaan tuli tekniikkavika, kun lähdön lippu heilahti. Onnea oli kuitenkin mukana, sillä sentään kone säilyi ehjänä ja isommilta remonteilta vältyttiin.

Illalla Jonas lähti Bothnia cupin kolmanteen ja ratkaisevaan osakilpailuun, sijoittuen alkueristä kolmanneksi, viidenneksi ja kuudenneksi. Jonaksella oli silminnähden hurja draivi päällä, mutta kahdessa erässä kaatuminen söi sijoituksia. Toisessa alkuerässä Jonas yritti ohitusta ja suksi tökkäsi kilpakumppaniin sen verran napakasti, että päätyi katolleen. Kolmannessa erässä Ruotsin vahvistus yritti ohittaa Jonaksen, ja tilanteessa molemmat kaatuivat. Last chance erästä kolmanneksi, josta 4 parasta pääsivät finaaliin.

Bothnia cup sisälsi kokonaisuudessaan perjantaina ajetun Stadion Snowcrossin SM-kisan, sekä lauantaina ajetun Dominator- kisan ja Bothnia cup finaalin. Finaaliin Jonas joutui takarivin lähtöpaikalle ja taisteli huikeasti sijalle seitsemän! Jonas oli Bothnia cupin loppupisteissä kahdeksas, ja kertoi olleensa tyytyväinen ja perjantain erävoitto maistui.

Jonas Laakkonen osallistui 9.-10.4.2021 Euroopanmestaruus kilpailuihin Rovaniemellä, sijoittuen upeasti seitsemänneksi! Ensimmäisessä erässä Jonas ajoi maaliin parhaana suomalaisena, ollen kuudes ja toisessa erässä sijalle 10. Jonas oli tyytyväinen sijoitukseensa, mutta koki ristiriitaisia tunnelmia siitä, ettei ole vielä päässyt palaamaan täysin omaan vauhtiinsa. Selkeästi jokainen kisa on kuitenkin vienyt eteenpäin ja opettanut paljon lisää, joten tiimin usko Jonakseen on vahva!

Kauden SM- Snowcrossin päätöskilpailu ajettiin 17.-18.4.2021 Paljakassa. Lauantaina Jonas repäisi alkueräsijoitukset 6. ja  6., joiden myötä Last Chanve erään. Jonas totesi olleen vihainen itselleen, kun koki ettei ajo kulje ja taidot hukassa. Jonas sisuuntui, ja repäisi Last Chance erästä voiton 6 sekunnin turvin ja sai mielensä kohotettua finaaliin. Finaalista Jonas tykitti kahdeksanneksi, ja koki ajon tuntuneen hyvältä.

Sunnuntaina harjoituksissa Jonaksella tuntui, että edellinen ajopäivä painoi. Ensimmäisestä erästä ryhmänsä viides sija, toisesta erästä kolarin seurauksena kuudes sija. Last Chance erästä voitto 4 sekunnin turvin ja finaalista eturivin lähtöpaikka!

Jonas joutui ulommaiseen lähtöpaikkaan, mutta löysi hyvät linjat ja uskomattoman hyvän ajotatsin, sellaisen, jota Jonas kuvailee ikävöineensä. Kausi päättyi huikeaan finaalin neljänteen sijaan. Taisi siinä Jonas tirauttaa onnen kyyneleen.

Jonas kiittää tiimiä, tukijoita ja perhettään kilpakaudesta 2021! Kuluvan kesän Jonas treenaa, ja onkin asettanut hetkeksi fokukseen leikatun vasemman jalkansa voiman hankintaan. Jonas ottaa myös välillä rennosti, kalastellen ja valmistautuen seuraavaan kisakauteen hurjalla motivaatiolla!

💯

SUURET KIITOKSET KUVISTA

Jari Lauri/ Omikron.kuvat.fi

cranehillracing

About cranehillracing

Leave a Reply